Κούλουμα 2011 στο Νησί των Ονείρων

 

 

Τα Κούλουμα είναι ένα έθιμο που λάμβανε χώρα στον Δήμο Ερετρίας για πάρα πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία. Για κάποιους λόγους όμως, που μόνο οι υπεύθυνοι γνωρίζουν, άρχισε σιγά σιγά να χάνετε και να μένει μόνο σαν μια όμορφη ανάμνηση!!!!

Φέτος κατά την γέννηση της Μέδουσας τέθηκε σαν θέμα συζήτησης απο τα μέλη.

Μια απο τις σκέψεις των μελών,  είναι η αναβίωση όλων των εθίμων και αυτό γιατί ένα απο τα πιστεύω μας είναι πως τα ήθη, τα έθιμα. οι παραδόσεις, οι αξίες και οι συνήθειες ενός τόπου είναι αυτά που καθορίζουν τον χαρακτήρα του και τον βοηθούν να επιβιώσει στους αιώνες!!!

Φτιάχνοντας μια ομάδα εκπροσώπων βρεθήκαμε στα γραφεία του Δήμου και ζητήσαμε την άδεια να αναλάβουμε την διοργάνωση αυτής της γιορτής, εθελοντικά!! Η χαρά μας ήταν απίστευτη όταν η απάντηση ήταν θετική. Απο εκείνη τη στιγμή αρχίσαμε «δουλειά»

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Τόπου τα Κούλουμα θα λάμβαναν χώρα μέσα στο Νησί των Ονείρων. Η σκέψη μας ήταν πως κάνοντας μια τέτοια διοργάνωση στο πανέμορφο Νησάκι μας, θα το δούμε να ζωντανεύει ξανά και θα ήταν μία καλή αφορμή για τον κόσμο να μπεί ξανά και να το επισκεφτεί έπειτα απο αρκετά χρόνια.!!!!

Τι παραλάβαμε; Χάος….

 

Επί ενάμιση μήνα, εθελοντές καθάριζαν το Νησί….

 

Νιώθουμε μεγάλη χαρά που καταφέραμε να διοργανώσουμε τα Κούλουμα και να δώσουμε ζωή ξανά στο Όμορφο Νησί των Ονείρων.

Ελπίζουμε να είναι μια καλή αρχή, ώστε να συνεχίσει το έθιμο αυτό να αναβιώνει στην Ερέτρια και να δώσαμε ένα καλό παράδειγμα οτι και χωρίς χρήματα, υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και έχουν όρεξη να δημιουργήσουν.

Για όσους ακόμα αναρωτιόνται τι κερδίσαμε , αν πληρωθήκαμε? η απάντηση είναι Ναι, Πληρωθήκαμε απο τα χαμόγελα και την συμμετοχή του κόσμου, πληρωθήκαμε απο την συνεργασία και την βοήθεια συλλόγων και πολιτών. Πληρωθήκαμε απο την ομορφιά του τοπίου και την ζωντάνια του. Όλα αυτά ήταν η καλύτερη αμοιβή!

Για ακόμα μια φορά:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απο όλα τον κόσμο που ήρθε στο όμορφο Νησί των Ονείρων.

Ήταν όλοι υπέροχοι. και το ευχαριστώ είναι διπλό αν σκεφτεί κανείς το κρύο και την βροχή !!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ερετρίας, που έστειλε τα συνεργεία του να μας βοηθήσουν στον καθαρισμό.

Ευχαριστούμε τους καταστηματάρχες και πάνω απο όλα ανθρώπους που μας έδωσαν τα προιόντα τους, ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο πιατάκι με σαρακοστιανά, να κεράσουμε κρασάκι, μέχρι και να προστατέψουμε τον κόσμο απο την βροχή.Αυτές οι προσφορές και πάνω απο όλα η πρόθεση επαγγελματιών και καταστηματαρχών του τόπου μας ( Ερέτριας, Αμαρύνθου κλπ) έκαναν την προσπάθεια εφικτή , πραγματοποιήσιμη !!!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές μέλη του συλλόγου Ενεργών πολιτών, αλλά και μέλη άλλων συλλόγων ( Λέσχη Ευρίπου, Κυνηγοί, Σπίθα Ερέτριας) για τον χρόνο, το κέφι, την δουλειά, την αγάπη και την υποστήριξη που μας πρόσφεραν απλόχερα.

Χωρίς εσάς, δεν θα γινόταν τίποτα… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!! και υποσχόμαστε οτι αυτό ήταν μόνο η αρχή!!!!

Κι άλλες Φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Facebook : Ενεργοί Πολίτες

 

 

 

Advertisements
Categories: Μέχρι τώρα

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: