Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας «Ο ‘Αργος) – Βιωματικό σεμινάριο απο τη SAPT Ελλάς 17-Απριλίου 2011

Ενα μεγάλο μπράβο!!! Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε όλα τα πλάσματα του πλανήτη!! Ούτως ή άλλως συγκατοικούμε!

sapt2_1

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ερέτριας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου το βιωματικό σεμινάριο της SAPT Ελλάς που οργάνωσε το Φιλοζωικό σωματείο «Ο Άργος» της Ερέτριας.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών είναι ίσως η μόνη λύση για την οριστική εξάλειψη του προβληματος της εγκατάλειψης και  κακοποίησης των αδέσποτων.   Ενα πρόβλημα που προσβάλει τον πολιτισμό μας , αλλά μας εκθέτει και στο εξωτερικό δημιουργώντας προβλήματα και στο τουρισμό .

Το υπουργείο Παιδείας, ενισχύει προσπάθειες σαν αυτή της  SAPT Ελλάς και μέσα από τον υπάρχοντα νόμο 3170/2003   αλλά και με τον  νέο νόμο, του οποίου η διαβούλευση τέλειωσε στις 15 Απριλίου,  υποχρεωνει η πολιτεία,   τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε σχετικές δράσεις  ενημέρωσης  και διαπαιδαγώγησης ιδιαίτερα  στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παρά της άσχημες καιρικές συνθήκες αρκετοί μαθητές των Δημοτικών με τους γονείς τους παρακολούθησαν το σεμινάριο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε   θεωρητικό τμήμα με παρουσίαση μεσα από υπολογιστή σχετικών θεμάτων – περιπτώσεων με την άμεση επικοινωνία της υπεύθυνης του σεμιναρίου κας Οικονόμου με τους μαθητές  και το βιωματικό μέρος όπου ομάδες παιδιών ήρθαν σε επαφή με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της SAPT και τους συνοδούς τους.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο τμήματα, ένα για μαθητές Β’ και Γ΄τάξεων και ένα για μαθητές Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

Το  Φιλοζωικό σωματείο ευχαριστεί τους εθελοντές της SAPT Ελλάς που προσέφεραν την εμπειρία τους αλλά και τον χρόνο τους  για τη ενημέρωση των μαθητών μας , τον Δ/ντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την Φιλοξενία αλλά και όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή αυτή.

 

Advertisements
Categories: Μέχρι τώρα

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: