Παρουσίαση Βιβλίου «Μπορώ και χωρίς Ευρώ»

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Μπορώ και χωρίς Ευρώ» του Ανδρέα Ρουμελιώτη.

Ανάμεσα στους 14 ομιλητές φίλους του συγγραφέα αλλά και εκπροσώπους διαφόρων συλλογικοτήτων, παρουσιάστηκε και «Η Μέδουσα»

Με μια λιτή αλλά ουσιαστική ομιλία, τονίστηκε η προσφορά των εθελοντών , αλλά και η αναγκαιότητα τους σε μια κοινωνία που αλλάζει!!

Ο εθελοντής «Παίρνει» προσφέροντας.. και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε πολύ καλά!

Κινητήριος Δύναμη του Εθελοντισμού είναι η Αγάπη, η οποία μετατρέπεται σε προσφορά και η προσφορά σε δύναμη.

Μπορούμε και χωρίς Ευρώ? Σίγουρα όχι σε όλα, μιας και η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη ακόμα να ζήσει μέσα απο ανταλλαγές και τοπικά νομίσματα, αλλά σίγουρα ναι σε πολλά πράγματα όπως:

Η ανταλλαγή σπόρων που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι φίλοι μας απο τον Πολιτιστικό σύλλογο του Δύστου(Σελίδα Facebook) και η Μέδουσα είναι κάθε φορά δίπλα τους,

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ευβοίας που τώρα ξεκινά απο την πρωτεύουσα του Νομού μας και ευελπιστεί να εξαπλωθεί σε όλο το Νομό (www.temevias.gr)

Η διοργάνωση εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον Δήμο μας, απο όλους τους Συλλόγους… Πολιτιστικούς, Περιβαλλοντικούς, Γονέων και Κηδεμόνων, εξωραϊστικούς και ένα πλήθος Εθελοντών σε ολόκληρο τον Κόσμο που προσπαθεί και τα καταφέρνει να βάλει μπροστά τον άνθρωπο και την αξία της προσφοράς! όπως επίσης και ένα πλήθος εθελοντών που προσπαθεί και καταφέρνει να προστατέψει τους μικρούς μας φίλους , μέσω των φιλοζωικών σωματίων και τόσοι άλλοι , που θα μας έπαιρνε πολλές σειρές για να τους αναφέρουμε!
Πιστεύουμε οτι δεν είναι Μόδα, είναι ένα κύμα που θα παρασύρει την κοινωνία μας και θα την αλλάξει ριζικά… ! Είναι η αγάπη για τον τόπο μας και τον συνάνθρωπο μας που δεν έχει κόστος, δεν μετράτε ..!!! αλλά μετατρέπει  την ατομικότητα σε συλλογικότητα, την αδιαφορία σε βοήθεια, την καταναλωτική κοινωνία , σε κοινωνία ποιότητας!!!

και είναι ο Εθελοντής – άνθρωπος που ψάχνει, βρίσκει και προσφέρει τον χρόνο του και την ενέργεια του για να βοηθήσει στην αλλαγή αυτή!

Εδώ η ομιλία

Advertisements
Categories: Μέχρι τώρα

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: