4η Γιορτή – Συνάντηση Χειροτεχνών, οικο-παραγωγών & μεταποιητών

4η Γιορτή/Συνάντηση Μέδουσας

Χειροτέχνες

16 -20 Ιουλίου Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων) Ερέτρια.

Νησί των Ονείρων

To Νησί των Ονείρων

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί 4 μέρες γεμάτες  Δημιουργία ,Αγάπη για τις παραδοσιακές τέχνες και το Περιβάλλον που μας φιλοξενεί.

Η Γιορτή είναι ένας τρόπος να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωρίσουμε έναν άλλο τρόπο συνύπαρξης, , συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων – ανθρώπων που συνεργάζονται με την φύση χωρίς να την δηλητηριάζουν.

Σκοπός της Γιορτής είναι :

Να γνωρίσουν οι επισκέπτες το φυσικό, το διαφορετικό , το πρωτότυπο.

Μέσα από τα εργαστήρια να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα καθημερινής χρήσης με αγνά και φυσικά υλικά όπως: σαπούνια, αλοιφές, κλπ, αλλά και κοσμήματα, ιδιοκατασκευές κ.α.

Να έρθουν σε επαφή συμβατικοί καλλιεργητές με αυτούς της οικολογικής γεωργίας, ώστε να ενθαρρυνθούν και να στραφούν προς τη φιλική για το περιβάλλον γεωργία.

Να αποτελέσει ευκαιρία ώστε τα οικολογικά προϊόντα να διατίθενται άμεσα στους καταναλωτές χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων

Έκθεση / Οικογιορτή

Ο Χώρος μας

Για 4ή Χρονιά

Καλωσορίζουμε τους οικο-παραγωγούς, χειροτέχνες, μεταποιητές από όλη την Ελλάδα που έρχονται να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση που ο κύριος σκοπός της είναι η αλληλεγγύη και η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

Η γιορτή μας δεν είναι εμπορική έκθεση οπότε όποιος έχει μοναδικό σκοπό την έκθεση και την πώληση και λειτουργεί σε συνθήκες ανταγωνισμού, θα πρέπει ίσως να την προσπεράσει.

Επιπλέον οι προϋποθέσεις και οι όροι συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

Χειροτέχνες

Δεν πιστοποιούμε.Βασιζόμαστε στις σχέσεις εμπιστοσύνης και στη σχέση του συμμετέχοντος απέναντι στις αρχές που προβάλλει η Γιορτή.

Είναι ο λόγος, η εντιμότητα, η στάση του καθενός απέναντι στους συνοδοιπόρους του. Η δέσμευση είναι αυτονόητη.

1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άτομα ή κολεκτίβες που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι το τελικό προϊόν. Θα πρέπει να διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους προϊόντα, εκτός και αν εξυπηρετούν χωρίς κέρδος κάποιον παραγωγό, εν γνώσει των διοργανωτών και σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους της γιορτής.

2. Αγροτικά προϊόντα όπου για την παραγωγή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, Γ.Τ.Ο., καθώς και ενεργοβόρες μέθοδοι καλλιέργειας απαγορεύονται αυστηρά και αποκλείονται αυτομάτως.

3. Τα μεταποιημένα προϊόντα θα πρέπει να έχουν παραχθεί με ήπιες μεθόδους επεξεργασίας από οικοτεχνίες ή μικρά εργαστήρια που πληρούν τις συνθήκες υγιεινής. Οι πρώτες ύλες που μεταποιούνται πρέπει να είναι κατά το μεγαλύτερό τους μέρος, μέσα στο τελικό προϊόν, αγροτικά προϊόντα καλλιεργημένα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Επίσης οι ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα (συντηρητικά, βοηθητικά μέσα επεξεργασίας, κτλ.) δεν θα πρέπει να είναι επικίνδυνες χημικές ουσίες.

4. Τα χειροτεχνήματα και τα κεραμικά θα πρέπει να προέρχονται από ήπια κατεργασία υλικών φυσικής προέλευσης. Κατά την παρασκευή τους δεν θα πρέπει να παράγονται βλαβερά απόβλητα.

5. Στη γιορτή αποκλείονται κάθε είδους διαμεσολαβητές, έμποροι, πιστοποιητικοί οργανισμοί καθώς και ομάδες ή συλλογικότητες οι οποίες προτάσσουν την διαμεσολάβηση. Εκθέτες που αναρτούν ή αναφέρουν προφορικά, χρησιμοποιώντας το ως επιχείρημα για ποιότητα ή πώληση, πιστοποίηση από πιστοποιητικό οργανισμό (ή άλλου τύπου κερδοσκοπική εταιρία) αποκλείονται αυτομάτως.

Οι Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ως τις 30 Ιουνίου 2014.

Οι ώρες λειτουργίας της Γιορτής:

Τετάρτη 16/07

Ώρα έναρξης Φεστιβάλ: 7 μ.μ

17-18 & 20 Ιουλίου

10:00 – 13:30 όπου θα πραγματοποιείτε το «Το Παιδικό Φεστιβάλ» και τα Δημιουργικά Εργαστήρια

18:00 – 01:00 όπου θα λαμβάνουν χώρα οι Μουσικές & Θεατρικές Βραδιές και όλα τα υπόλοιπα δρώμενα.

19/07/2013 – Ημέρα Κεντρικής Συναυλίας.

Το Σάββατο 19 Ιουλίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία, στην οποία η είσοδος του κοινού θα γίνεται ΜΟΝΟ με την αγορά εισιτηρίου.
Το Πεζονήσι θα κλείσει τις πόρτες του στο Κοινό στις 4 μ.μ, για να ετοιμαστεί ο χώρος και θα ξανα ανοίξει στις 8 μ.μ.
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ελεύθερα στον χώρο θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γιορτή (και όχι στο χώρο της συναυλίας)

Ώρες λειτουργίας Σαββάτο 19/7 :

10:00 – 13:30 όπου θα πραγματοποιείτε το «Το Παιδικό Φεστιβάλ» και τα Δημιουργικά Εργαστήρια

20:00 έως και το κλείσιμο

Συμμετέχοντες ανά Πάγκο

Το όριο συμμετεχόντων ανά πάγκο είναι στα 2 άτομα που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τις 30 Ιουνίου.(Με ονοματεπώνυμο)

Οικονομική Στήριξη της Διοργάνωσης:

Η συμμετοχή στην γιορτή είναι 25 € ο πάγκος για όλες τις μέρες και καταβάλλεται στην γραμματεία κατά την άφιξη σας στο Φεστιβάλ. Πρόκειται για στήριξη της διοργανώσεως ώστε να μπορέσει να καλυφθεί security και άλλα έξοδα που προκύπτουν.

Πάγκος/Καρέκλες:

Καλό θα είναι όσοι έχετε έδρα στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας να έχετε μαζί σας τον δικό σας πάγκο και καθίσματα.
Ο πάγκος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 μέτρα σε μήκος και τα 80 εκατοστά σε πλάτος γιατί τίθεται θέμα χώρου.
Στην περίπτωση που δεν έχετε πάγκο θα πρέπει να το γνωρίζουμε από τώρα ώστε να σας εξασφαλίσουμε εμείς.

Σκίαση:

Ο χώρος που πραγματοποιείτε η γιορτή βρίσκεται μέσα στα δέντρα, παρόλα αυτά κάποιες ώρες την ημέρα ο ήλιος περνά ανάμεσα τους και πέφτει πάνω στους πάγκους. Για τον λόγο αυτό, φροντίστε να έχετε μαζί σας ομπρέλες με βάση.
Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο πανί για να καλύπτετε τον πάγκο σας όταν και αν χρειαστεί.
15-00

Υποδοχή, στήσιμο έκθεσης:

Θα μας διευκόλυνε ιδιαίτερα αλλά και εσάς τους ίδιους αν ερχόσασταν στον χώρο της γιορτής την Τετάρτη 16 Ιουλίου, ως τις 3 το μεσημέρι. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μας έχετε ενημερώσει.

Ο χώρος που θα δοθεί στον καθένα θα ορισθεί σύμφωνα με την σειρά που θα γίνουν οι αιτήσεις.

Το Φεστιβάλ έχει επίσημη ώρα έναρξης 7 μ.μ

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση συμμετεχόντων, όπου θα συζητηθούν οι όροι, ο τρόπος λειτουργίας κα.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ δε στήνουμε ούτε και ξεστήνουμε πάγκους.

Συμμετοχή στη διοργάνωση:

Καλό θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες να συμβάλλουν στη λειτουργία της γιορτής.

Η συμμετοχή αυτή δεν θα ξεπερνά τις 3-4 ώρες για όλο το 4 ήμερο, γιατί έχουμε ανάγκη και τη δική σας βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια μας…

Θα ανατεθούν καθήκοντα σε διάφορες ομάδες όπως:

Ομάδα νυκτερινής φύλαξης και περιφρούρησης (2ωρες βάρδιες ανά 2-3 άτομα περίπου) (παρόλο που θα έχουμε security για την φύλαξη του χώρου και των πάγκων σας, σίγουρα οι φύλακες δεν θα μπορούν να βρίσκονται σε όλο το νησί ταυτόχρονα.)

Επίσης είναι απαραίτητο θα φυλάξουμε το ίδιο το Νησί που μας φιλοξενεί από επιτήδειους που θέλουν να το καταστρέψουν ή να κλέψουν ότι βρίσκεται πάνω του και να ρίξουν ευθύνες στους συμμετέχοντες ή στου διοργανωτές της γιορτής.

Ομάδα καθαριότητας, που θα φροντίζει μαζί με την ομάδα καθαριότητας του συλλόγου μας, ο χώρος της γιορτής να βρίσκεται πάντα σε άψογη κατάσταση.

Παρακαλούμε να δηλώσετε με βεβαιότητα στη γραμματεία κατά την έναρξη της έκθεσης τις ώρες που θα είστε διαθέσιμοι και να είστε συνεπείς στο/α πόστο/α που θα επιλέξετε να βοηθήσετε ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι υπόλοιποι…

Καθαριότητα

Καθαριότητα – Υγιεινή Φιλοξενία

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μείνουν στο Νησί , με σκηνές σε ορισμένο χώρο.

Θα υπάρχουν επίσης ειδικοί χώροι για να μπορούν να κάνουν μπάνιο.(Δεν υπάρχει ζεστό νερό λόγο της εγκατάλειψης του Νησιού)

Φροντίζουμε να κρατάμε το χώρο γύρω μας καθαρό και να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους.

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε το Νησί για τουαλέτα.

Το Νησί θα διαθέτει πεντακάθαρες τουαλέτες.

Ας φροντίσουμε όλοι μας ώστε εμείς οι ίδιοι, οι επισκέπτες και κυρίως τα μικρά παιδιά να περάσουν ευχάριστες στιγμές σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Ξεστήσιμο:

Το ξεστήσιμο θα γίνει τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, το πρωί και ζητάμε από όλους τους παρόντες να βοηθήσουν στις εργασίες, στις μεταφορές και στην καθαριότητα του Νησιού.
Το Νησί παραδίδεται πιο καθαρό απ’ ό,τι όταν το παραλάβαμε γιατί είναι αρχή μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση και όχι στην καταστροφή του τόπου που μας φιλοξενεί και μας παρέχει τη δυνατότητα να εκθέσουμε τα προϊόντα μας.

Καλή αντάμωση με κέφι, αλληλεγγύη, και πνεύμα συνεργασίας!

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι και να περάσουμε ένα υπέροχο 4ήμερο, σε ένα πανέμορφο μέρος που το μόνο που ζητά είναι ο Σεβασμός μας και η αξιοποιήση του ως πολυχώρος δράσεων και συναντήσεων !

Πηγή : http://www.oikogiorti2012.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεσμευόμαστε ότι καμία από τις πληροφορίες που περιγράφονται από τους συμμετέχοντες σε αυτή την αίτηση δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ή να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέρα από τη διοργάνωση της γιορτής.


[1]   Για ευνόητους λόγους, η διοργάνωση της γιορτής δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν στην ομάδα εργασίας της προτίμησής τους. Δεσμεύεται παρόλα αυτά να προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή κατανομή. Θα υπάρξουν ανάλογες ομάδες και απο μέλη του Συλλόγου

Οι διοργανωτές της γιορτής διατηρούν το δικαίωμα απόρριψης κάποιου παραγωγού/χειροτέχνη, ακόμα και κατά τη διάρκεια της γιορτής, στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι τα προϊόντα του ή η παρουσία του στην γιορτή αντιφάσκουν με όσα έχει ο ίδιος δηλώσει σε αυτό το ερωτηματολόγιο και δεν συμφωνούν με τους όρους συμμετοχής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απο την Θάλασσα

Advertisements
Categories: Dream Festival Medusa 2014

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: