Δελτίο Τύπου – Φωτιά στο Νησί των Ονείρων

Ερέτρια, 11 Ιουνίου 2014

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χθες το βράδυ, για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες της ασυνειδησίας ορισμένων στην καρδιά του κοσμήματος της Ερέτριας, στο Νησί των Ονείρων.

Σύμφωνα με την έκθεση του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περί τις 10μ.μ ξέσπασε εστία φωτιάς στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η οποία ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Η κινητοποίηση των εθελοντών και των πολιτών της πόλης μας ήταν άμεση και εντυπωσιακή και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα, ενώ και η Πυροσβεστική έφτασε σύντομα στο χώρο. Η φωτιά περιορίστηκε προτού επεκταθεί στην πευκόφυτη έκταση και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για επιμέλεια, καθαρισμό και φύλαξη του Νησιού των Ονείρων, το οποίο εκτός από πνεύμονα πρασίνου όπου αποτελεί για τους ντόπιους, μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουριστικός πόλος.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πως λόγω βλάβης , το νησί δεν υδροδοτείται (!) με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να είναι αδύνατη η πυροπροστασία, διαπίστωση που ακούστηκε και από τους απορημένους πολίτες που βρέθηκαν στο συμβάν. Άραγε το κόστος συντήρησης είναι τόσο δυσβάσταχτο που δεν χωρά στον προϋπολογισμό; Ή η αξία αυτού του παραδείσου τόσο μικρή;

Σαν Σύλλογος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν και να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει, και τα καιρικά φαινόμενα τους θερινούς μήνες ευνοούν την ανάπτυξη φωτιάς. Η αναστάτωση που διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο περιστατικό, δηλώνει τη βαθιά αγάπη για το Νησί των Ονείρων, η οποία με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να μεταφραστεί σε ενδιαφέρον και πρόνοια.

 

 

Logo Μέδουσα

Advertisements
Categories: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Προσκλήσεις Εκδηλώσεων

Πλοήγηση άρθρων

One thought on “Δελτίο Τύπου – Φωτιά στο Νησί των Ονείρων

  1. steven

    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ !! 200-300 ΣΩΛΗΝΑ ΕΣΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ 2-3 ΚΡΟΝΟΥΣ ΠΥΡΌΣΒΕΣΗΣ ??????? ΑΚΟΥΗ Η Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ????????? η ΚΑΙ Η ΝΕΑ ???????????????

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: