Πρόσκληση. Η 8η Συνέλευση του Διαζώματος ξεκινά απο το Αρχαιό Θέατρο Ερέτριας

 

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε πως κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την 21η Μαΐου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» αποφάσισε ομόφωνα η 8η Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, να πραγματοποιηθεί στη Στερεά Ελλάδα, το τετραήμερο από Παρασκευή 25 έως Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Με αυτή τους την απόφαση, ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περιήγηση , απο τα μέλη του Διαζώματος,  στην  «Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα και στα μνημεία της φύσης της Στερεάς Ελλάδας», το οποίο προετοιμάζουν την περίοδο αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Τα μνημεία, φύσης και πολιτισμού, τα οποία θα επισκεφθούν τα μέλη του Διαζώματος και αποτελούν τον πυρήνα της διαδρομής  είναι τα εξής:

  1. Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας.
  2. Αρχαιολογικό πάρκο και αρχαίο θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας.
  3. Αρχαίο Θέατρο στο Καβείριο της Θήβας.
  4. Αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας.
  5. Περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους στην Ευρυτανία.
    Πολιτιστική Διαδρομή Στερεάς ΕλλάδαςΠολιτιστική Διαδρομή Στερεάς Ελλάδας

Σημείο εκκίνησης λοιπόν, της 8ης Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση απο τον Κ.Μπουκάρα, Αρχαιολόγο ΙΑ΄ Ε.Π.Κ.Α.

Φυσικά τα μέλη της Μέδουσας, θα βρίσκονται εκεί, να υποδεχθούν και να ευχαριστήσουν τα μέλη του Διαζώματος, που με την δική τους συνεισφορά, έφτασαν την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου, ένα βήμα πριν την υλοποίηση της!

Προσκαλούμε φίλους, φορείς και συλλόγους , να βρίσκονται μαζί μας την Παρασκευή, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για το αρχαίο Θέατρο Ερέτριας αλλά και για να ευχαριστήσουμε απο κοντά τα μέλη του Διαζώματος!

Αρχαίο Θεάτρο Ερέτριας

Γιατί το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, δεν είναι μόνο τουριστικό προϊόν και σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης του τόπου μας!

Το Αρχαίο Θέατρο είναι η ίδια η ιστορία μας! Το ένδοξο παρελθόν μας και πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν!

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα»

Advertisements
Categories: Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, Μέχρι τώρα

Πλοήγηση άρθρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: